For mange unge mennesker kan det være svært at sætte en finger på, i hvilken retning man ønsker sit liv skal tage. Efter studentereksamener man i tvivl om hvad man egentlig gerne vil, og ligeledes hvordan man får ens ønsker og mål opfyldt. Det kan ganske enkelt være svært at overskue og begribe, hvorhenne man forestiller sig at være i fremtiden. Netop derfor er det en god idé at tage et ophold i udlandet hvis man er ung. Her kan man prøve kræfter med forskellige praksisser og derved danne sig sine egne erfaringer, som man kan tage med sig videre. Her kan du læse mere om hvordan man gør dette muligt, og hvad man skal holde øje med, hvis man ønsker at gå i denne retning. Specielt hvis man interesserer sig for det sundhedsfaglige område, skal man læse videre her.  

Tag en praktik udlandet – du vil ikke fortryde det 

Det kan være svært at sige “nu gør jeg det” eller “nu flytter jeg til udlandet og finder et job”. Disse udsagn kan du sikkert nikke genkende til, men det behøver ikke være sådan et alt-eller-intet move, man foretager sig. Eksempelvis kan du tage en praktik i et ophold i udlandet for unge, hvor du prøver dig af i en sundhedsfaglig praksis – og får uvurderlig erfaring og ekspertise i, hvordan denne type institutioner fungerer – men helt uden at knytte dig til et længere ophold.  

På denne vis er man altså ikke knyttet i længere tid end den aftale man har underskrevet med praktikstedet, derfor kan man vende hjem til Danmark igen efter opholdet, uden at man skal tænke over økonomi eller andre praktiske omstændigheder, der kan bekymre en. Et ophold i udlandet for unge er altså for dig, der (måske) endnu ikke har fundet den faglige retning du vil i livet, men samtidig gerne vil opleve nye kulturer og sprog. Der er nemlig rig mulighed for at mingle sig med andre udlandsstuderende, hvor man kan feste og lære hinanden bedre at kende, samtidig med at man udfører et stykke værdifuldt arbejde for en lokal sundhedspraksis, hvor man virkelig gør en forskel for andre mennesker.  

Hjemme igen – opladt og afklaret 

Efter praktikopholdet vil man kunne vende snuden tilbage til Danmark med en masse erfaringer rigere. Bl.a., vil man vide hvordan sundhedssystemet fungerer i andre lande – og måske glæde sig lidt over den kendsgerning, at man selv er dansker og bor i Danmark. På samme tid vil man have fået en afklaring i sindet omkring hvorvidt det er netop denne retning man gerne vil med sit liv. Et ophold i udlandet for unge giver dig derfor både en faglig-, men lige så høj grad social ballast, som på alle måder er uvurderlig, og som man ikke nødvendigvis ville kunne få på samme vis herhjemme i den danske andedam. Det drejer sig derfor blot om at sige “nu gør jeg det” og springe ud i det, velvidende, at hvis man ikke synes om det, eller noget går galt undervejs – så er det ganske let at pakke sine ting, og tage flyet hjem til Danmark igen.  

Prøv dig selv af med et ophold i udlandet for unge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *