Så varer det ikke længe før at foråret kommer. Derfor kan du allerede nu begynde at forberede dig på de ting der skal laves i haven i løbet af foråret. Du kan nemlig med fordel gøre en del af arbejdet allerede når foråret kommer. Dermed kan du spare dig selv for en masse kræfter og tid i løbet af sommeren.

Fjern ukrudt fra dine bede

Du kan med fordel allerede i løbet af foråret fjerne det værste ukrudt fra dine bede. På den måde overtager ukrudtet ikke pladsen i bede og næringen fra jorden. I stedet kan dine forårsblomster få lov at vokse op i god plads. Det er nemlig vigtigt at ukrudtet ikke tager for meget plads og dermed overtager pladsen for de forårsblomster som du har plantet. Så kender du dine planter, så kan du allerede når det hele begynder at titte frem, fjerne de planter der ikke høre til i din have. Kender du ikke dine planter så bør du vente lidt endnu med er fjerne noget. Du kan nemlig i så fald komme til at fjerne en af de planter som rent faktisk skal blive i haven.

Gødning

Det er også i løbet af foråret at dine planter og forårsblomster vil have godt af at få lidt gødning. Specielt hvis vinteren har været meget hård, så vil dine planter have rigtig godt af at få lidt ekstra næring at vokse på. Derfor kan du med fordel begynde at gøde jorden i dine bede allerede fra du begynder at kunne se dine forårsblomster titte frem.

Fjern gamle blade og mos fra din græsplæne

Det er også nu at du skal fjerne de gamle blade der er faldet af træerne i løbet af efteråret fra din græsplæne. Når du gør det så kan græsset bedre vokse op, da det får bedre vilkår for at få lidt sol. For meget vand og skygge vil nemlig gøre at mosset i græsplænen tager overhånd. Har du meget mos i din græsplæne så er det nu du skal i gang med at fjerne det. Derefter skal du efterså din græsplæne så der igen kommer græs over det hele. Er der ikke meget mos på din plæne, så skal du blot slå den for første gang og efterfølgende give den gødning.

Plant forårsblomster

Har du ikke fået plantet forårsblomster i løbet af efteråret, så kan du også gøre det nu hvor det er blevet forår. Du skal dog sørge for at plante forårsblomster der kan tåle nattefrost. Man kan nemlig stadigvæk i både marts og april opleve en del nætter med nattefrost. Nattefrosten kan slå mange forårsblomster ihjel og du skal derfor enten vente med at plante forårsblomster til du er helt sikker på at der ikke kommer mere nattefrost eller plante forårsblomster der sagtens kan overleve lidt frost. Derudover skal du vide, at du med fordel kan plante alle forårsløg i løbet af efteråret. Så vil de skyde op stille og roligt som varmen og solen kommer.

Sådan gør du haven klar til forårsblomsterne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *