Hvad ser du, når du kigger ud i haven? Er den klar til sommer? Er den klar til solskin, gæster, grillaftenener, sjov og afslapning? Ved du, hvad den mangler, hvis den ikke er klar til alt det? Måske er det havemøblerne, der er problemet; sådan vælger du de helt rette til din have.

Sommeren er på vej

Danmark er et land, der er mørkt og koldt en stor del af året. Og selv når det er forår og sommer, regner det stadig meget. Derfor er det super vigtigt at nyde solen og de højere temperaturer, når vi kan; vi skal praktisk talt være klar på at smide alt, vi har i hænderne, for at kunne nå at nyde til sol og få lidt vitamin D. Hvis ikke din have er klar allerede nu, kan du risikere at glippe årets første solskinsdage; derfor er det vigtigt, at du har de bedst mulige havemøbler til dig.

Vælg den rigtige farve

Når det kommer til havemøbler, er det praktiske ofte forbundet med udseendet. Det første punkt handler om farve; skal møblerne være lyse eller mørke? Det er meget tydeligt på lyse møbler, når de er beskidte, og som resultat kan de kræve mere rengøring end mørke møbler. På den anden side kan mørke havemøbler blive så varme af solens stråler, at det kan blive helt ubehageligt. Det vil selvfølgelig ikke betyde så meget, hvis de skal stå et sted, der er overdækket. På den måde er placeringen af møblerne også vigtig.

Vælg det rette design

Derudover skal du være sikker på, hvordan møblernes design skal være, da det også påvirker deres praktiske funktion. Det kan for eksempel handle om mønster og materiale; vælger du havemøbler lavet af flet, kan de være super flotte, men de kan være sværere at holde rene. Små grene, blade og snavs kan nemt forvilde sig ind imellem flettet, hvis møblerne står nær planter og træer. Dog er det lige meget, hvis de står for sig selv på en overdækket terrasse. Gør de ikke det, kan glatte havemøbler egne sig bedre til formålet.

Havemøbler

Vælg møblernes funktion

Sidst, men langtfra mindst, er selve møblernes funktion; altså, simpelthen bare hvorvidt det skal være havemøbler såsom et spisebord med stole, eller om det skal være mere som loungemøbler og sofaer. Et spisebord er perfekt til udendørs måltider, grillaftener og spil, hvoraf udesofaer er rigtig gode til afslapning og læsning, men ikke aktiviteter, som kræver bordplads. Du skal overveje, hvad du egentlig har brug for i din have, men du kan selvfølgelig også vælge begge dele. Man kan trygt sige, at de bedste haver har både spiseborde til måltider og sofaer til afslapning.

Møbler til din have

Hvad har du brug for, når det kommer til havemøbler? Der er mange forskellige ting, der skal gå op i en højere enhed; farve, design og funktion. Du skal vide, om de skal stå ude året rundt, eller om de skal pakkes ned, og hvor de skal stå henne. Men så snart du har styr på de ting, kan du nemt finde de helt perfekte havemøbler.

Sådan vælger du de rette havemøbler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *