Hvem elsker ikke den sommerlige duft af friskslået græs? Svaret er ingen. Det kan være svært at finde den helt rigtige maskine til at slå dit græs, fordi der er så mange og så forskellige at vælge i mellem.

Industrien for græsslåmaskiner ændrer sig hele tiden, og du vil se, at der hele tiden kommer nye til markedet, som kan mere og mere avancerede ting.

Mange tyer nu til dags til elektriske robotplæneklippere, men det har altså også en vis charme at slå sit eget græs. Uanset hvilket hold du er på, bør du læse med her for at blive klogere på, hvordan du finder den bedste græsslåmaskine til dig og din have.

Hvilke krav har du til din græsslåmaskine?

Hvis du har en meget robust have med små bakker, buske, grene og træer rundt omkring, kan det være en god idé at være sikker på, at græsslåmaskinen kan klare mosten uden at gå i stykker eller stoppe undervejs. Husk derfor at undersøge, hvor robust din nye plæneklipper skal være.

Hvis du har fine bed eller prøver at have en lille køkkenhave, som mange nu til dags godt kan lide at have, bør du overveje, om du skal have en stor og upræcis græsslåmaskine, der ikke tager hensyn til dine blomster eller afgrøder.

Du kan nemt finde andre og mindre versioner, så du kan skåne dine blomster fra at blive delt på midten af en ubarmhjertig og nådesløs klinge fra en alt for stor græsslåmaskine.

Hvis du gerne vil slå græsset til, før du anlægger køkkenhave eller noget lignende, som du godt ville kunne have lyst til at gøre, kan du for eksempel også finde græsslåmaskiner, der er mere grove og grundige, når det kommer til ukrudt og andre ubudne gæster i din have.

Græsslåmaskine

Hvem skal bruge din græsslåmaskine?

Der kan være stor forskel på, om det er Benny på fem, der skal bruge græsslåmaskinen, eller om det skal være Ole på seksogfyrre, der går i gang med plænen.

Husk derfor at lede efter en græsslåmaskine, som flest muligt fra din husholdning kan have gavn af.

Du kan også overveje at købe en græsslåmaskine til deling på tværs af naboer, så den kan gå på skift hver dag i for eksempel to uger. Se til, at alle får deres krav bedst muligt opfyldt, så alle kan få gavn af jeres nye haveindkøb.

Tænk ud af boksen

Måske skal du overveje at købe en elektrisk robotplæneklipper, hvis du har en travl arbejdsdag eller måske bare ikke har kræfter eller energi til at klippe plænen. Overvej derfor, om du skal købe dig selv en rund robotven, der kan klippe din plæne om natten, eller mens du er på arbejde.

Du kan også købe en mere professionel græsslåmaskine, hvor du kan sidde ovenpå og vælge hvert et græsstrå, der skal fældes. Det kan netop være smart med sådan en, hvis du har en stor eller lang plæne, hvor det kunne tage flere timer med en konventionel græsslåmaskine.

Tre råd: Sådan vælger du den bedste græsslåmaskine til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *